Hoppa till huvudinnehåll

Ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter

Ostfyllda färsbiffar med ugnsbakade morötter samt crème fraichesås smaksatt med curry och äpple.

Ingredienser

Anvisningar: 

Biffarna:
Skala och grovhacka löken. Skär osten i små kuber. Lägg färsen i en skål och blanda i löken, äggen, osten och mjölken (eller vattnet). Smaksätt med salt, peppar och lite socker. Forma till 4 tjocka biffar. Stek biffarna i smör eller margarin ca 5 minuter på varje sida.

Morötterna:
Sätt ugnen på 200°C. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Halvera vitlöken. Lägg morötterna och vitlöken på en plåt och ringla över olivoljan. Salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Stick en kniv i morötterna för att känna när dom är möra.

Såsen:
Riv äpplena på rivjärn. Blanda med lätt crème fraiche, persilja, lök, honung och curry. Smaksätt med salt och peppar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi