Hoppa till huvudinnehåll

Paprikafisk av gös

Gösfilé under täcke av paprika och örter. Servera ris eller potatis och en fräsch sallad till.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rosta de halverade paprikorna i 300°C högst upp i ugnen. Skalet skall svartna och spricka upp. Lägg paprikorna i en skål och täck med plastfilm. Låt stå några minuter.

Hacka under tiden örterna fint, och sätt på ris eller potatis att servera till fisken.

Skala paprikorna och kör dem sedan i en matberedare till en puré. Tillsätt örter, balsamvinäger, olja, salt och peppar och mixa lite till.

Lägg fiskfilén i en smord ugnsform, salta och peppra och bred såsen över. Blir det sås över kan man värma den och servera den i en skål som sås till riset.

Tillred fisken i 225°C ugn i 15 minuter.

Servera ris eller potatis och en fräsch sallad till. Väldigt gott!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet