Hoppa till huvudinnehåll

Focaccia med Tina Nordström

Ett underbart bröd med både färska och torkade örter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjölet, kallt vatten och jäst i en degmaskin eller bunke. Arbeta degen i ca 15 minuter. Häll i 1 msk salt och arbeta degen i ytterligare några minuter. Låt jäsa i ca 45 min.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj papperet med lite olivolja. Kavla ut degen till en tjock kaka och lägg över den på bakpapperet. Gnid in kakan med olivolja, strö över kryddorna och tryck ner oliverna i brödet. Låt jäsa i ytterligare ca 45 minuter.

Strö över det grova saltet och ställ in brödet i ugnen. Sänk temperaturen till 225°C. Baka i ca 20 minuter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi