Hoppa till huvudinnehåll

Rostad paprikasoppa

En lätt men mättande grönsakssoppa. Servera med en klick grädde eller smetana.

Ingredienser

Anvisningar: 

Halvera och kärna ur paprikan. Placera den på en plåt med den kupiga sidan uppåt. Lägg vitlöksklyftorna med skalet på på samma plåt. Rosta i högsta ugnsvärme på grillfunktion ca 10 minuter. Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfilm. Låt vitlöken svalna.

Hacka löken och stek den i lite olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i tärnad potatis. Lägg i buljongtärningen, rosmarinen och tomatpurén. Låt koka ca 10 minuter.

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i soppan. Ta upp parikorna och skala dem, strimla dem och lägg dem i soppan. Låt koka ca 5 minuter.

Lyft kastrullen av spisen, purea med mixerstav och värm upp igen. Klipp ner färsk timjan, smaka av. Servera med en ringling grädde eller smetana och hackad överbliven rostad vitlök om du har det.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet