Hoppa till huvudinnehåll

Krydd- och honungsmarinerade kycklingspett med sesamfrön

Tina serverar kycklingspett marinerade i en aningen exotisk, kryddstark sås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i lite olja i en stekpannan. Salta och peppra. Trä upp dom stekta kycklingbitarna på spetten.

Dela pepparen, tag ut kärnhuset och skär bort dom vita skiljeväggarna. Finhacka pepparen. Skär bort det torra på citrongräset och krossa resten med baksidan av en kniv. Skiva vitlöksklyftan. Koka upp ingredienserna i en kastrull och red sedan av marinaden med maizenan utrörd i lite vatten.

Rosta sesamfröna i en torr, varm stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Rulla kycklingspetten i marinaden och lägg upp på ett fat. Strö över dom rostade sesamfröna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi