Hoppa till huvudinnehåll

Broilerbiffar med sallad

Hemgjorda biffar av broilerfärs fyllda med lufttorkad skinka och salvia. Servera med sallad och råris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Börja med att hacka sallads- (eller salsa-) ingredienserna, utom avokadon som skall göras sist annars mörknar den. Lägg i en vacker skål, peppra och häll över vinäger och olja.

Mal sönder filéerna i en matberedare. Blanda i ägg, grädde och salt och peppar. Låt stå och svälla en stund. Klicka ut ca 1/4 av smeten på ett skärbräde, forma till en rund platt biff. Lägg på 1-2 skivor lufttorkad skinka och flera färska salviablad.

Klicka över ungefär lika mycket smet till, och lägg i din heta stekpanna där du blandat smör och olivolja. Gör likadant med resten av smeten.

Stek biffarna först så de får bra färg på båda sidorna, sänk sedan värmen och låt dem steka ca 5 minuter så de blir genomfärdiga (stektiden beror på hur tjocka du gjort dem).

Hacka avokadon och blanda den med resten av salladen. Servera biffarna med salladen och kanske lite kokt råris.

Glad påsk önskar Matdax!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet