Hoppa till huvudinnehåll

Couscous med oliver och fetaost samt gurkyoghurt

Det här receptet föddes när Michael fick utmaningen inget grädde, inget smör. Lätt tack!

Ingredienser

Anvisningar: 

Dela sockerärterna diagonalt och koka upp dem snabbt. Skala morötterna och skär dem i tärningar, på ca 1 x 1 cm. Koka dem mjuka.

Skala rödlöken och skär den på mitten, jämna till kanterna. Ta ut den inre delen ur löken och skär delarna i smala skivor, så kallade rödlöksbåtar.

Fräs den gula löken i en klick smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt couscous och buljongen. Låt blandningen koka upp och ta av den från värmen. Täck kastrullen med lock eller plastfilm och låt stå ca fem minuter. Rör om i couscousen då och då.

Stek sockerärterna, morotstärningarna och rödlöksbåtarna i en klick smör i en kastrull. Tillsätt couscous och smaka av blandningen med salt och peppar.

Vid servering, tillsätt oliverna, fetaosten, tomatfiléer och den skurna gräslöken. Servera gurkyoghurt till cous cous med oliver och fetaost. Man kan även servera skinka eller fisk till denna rätt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi