Hoppa till huvudinnehåll

Minipizza med aubergine och currystekta skaldjur

Läckra små minipizzor som passar bra som aptitretare eller som kvällstugg.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, olivolja, jäst och vatten och kör pizzadegen i en degmaskin i ca 15 min. Tillsätt salt och socker och kör degen ytterligare några minuter. Låt degen jäsa i ca 1 timme eller i kylen över natten.

Skala och dela auberginen i halvor. Riv av två bitar aluminiumfolie och lägg två auberginehalvor på varje foliebit. Krossa vitlöksklyftorna. Fördela vitlök och timjan på auberginen. Ringla över lite olivolja. Salta, sockra och peppra. Nyp ihop varje foliebit till ett litet paket och baka auberginen i ugnen (200°C) i ca 30 minuter.

Knåda den färdigjästa pizzadegen och forma små runda bullar (ca 50 g vardera). Kavla ut bullarna till små pizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Finhacka den bakade auberginen och lägg massan i en skål. Smaksätt med lite timjanblad, salt, peppar och ytterligare lite riven vitlök. Rör i en skvätt olivolja Fördela aubergineröran på pizzorna. Hyvla över lite parmesanost och låt pizzorna jäsa i ca 15-20 min. Baka dom sedan i ugnen (200°C) i ca 15-20 min.

Finhacka schalottenlöken. Häll lite olivolja i en het stekpanna och stek kräftstjärtarna och curryn i 1 1/2-2 minuter. Häll på citronsaft, lök och ytterligare lite olivolja. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Vänd ner den plockade dillen. Toppa de färdiggräddade pizzorna med kräftstjärtarna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi