Hoppa till huvudinnehåll

Smördegsflarn med jordgubbar och vaniljkräm

Frasiga bakverk med färska jordgubbar, vaniljkräm och grädde.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 250°C. Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör ihop 5 st äggulor, sockret och maizenan. Om det blir för tjockt tillsätt 1 msk vatten. Häll mjölkkoket över äggblandningen och rör runt. Häll tillbaka koket i grytan. Koka under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Sila krämen och låt den svalna.

Skär smördegen i kvadratiska bitar och skär ut smala remsor av smördeg. "Klistra" fast remsorna (med uppvispad äggula) längs med smördegsplattorna som en extra kant. Nagga botten på smördegsplattorna och pensla kanterna med äggulan. Sätt in smördegsplattorna i ugnen och sänk värmen till 225°C. Grädda i ca 10 min

Till servering:
Blanda den vispade grädden med vaniljkrämen och smaksätt med romen. Lägg vaniljkrämen på de färdiggräddade smördegsplattorna och fördela jordgubbarna ovanpå.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi