Hoppa till huvudinnehåll

Vegetarisk lasagne med getost

Lasagne med aubergine, zucchini, champinjoner och getost.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skölj alla grönsakerna, skär dom i mindre bitar (utom paprikan) och krossa vitlöken med en kniv. Dela paprikorna på hälften och lägg dom på en plåt med skinnsidan uppåt. Ringla lite olivolja över och salta och peppra. Baka paprikorna högt uppe i ugnen (250°C) i ca 10 min tills dom nästan blivit svarta på ovansidan. Tag ut paprikorna och lägg dom i en plastpåse tills dom svalnat lite. Skala och dela dom i mindre bitar.

Sätt på en stor stekpanna, en gryta eller en wokpanna på spisen. Häll lite olivolja i pannan. Fräs auberginen, zucchinin, löken, champinjonerna, vitlöken, timjanen och den bakade paprikan i ca 5 min. Häll i tomaterna och smaksätt med salt, peppar och lite socker. Låt det småkoka i ytterligare ett par minuter.

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölet och rör om. Häll i mjölken, ta bort kanterna på getosten, dela den i bitar och lägg i den i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt det koka till en bra konsistens (ca 10 min).

Sätt ugnen på 180°C. Varva grönsakssåsen, ostsåsen och lasagneplattorna i en form. Börja med grönsakerna, sedan ostsåsen och lasagneplattorna. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna en sallad till!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi