Hoppa till huvudinnehåll

Första maj-brunch

Små, trevliga rätter som är helt rätt dagen efter kvällen innan...

Ingredienser

Anvisningar: 

Sillkaviar:
Koka äggen och låt dem svalna, mosa dem sedan med en gaffel. Skär sill och purjo i små bitar. Vispa grädden lätt. Rör ihop allt och dekorera med en dillkvist.

Grekiska köttklubbor:
Rör ihop alla ingredienser till en vanlig köttfärs. Tillsätt skorpsmulor om smeten är lös. Kläm fast köttfärsen på träpinnar som blötlagts i vatten. Grädda i ugn ca 10 minuter i 250°C ugn.

Tsatsiki:
Riv gurkan. Salta. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg gärna en tyngd ovanpå så att så mycket vatten som möjligt rinner ur. Häll yoghurten i ett kaffefilter så att all överlopps vätska rinner ut. Rör ihop gurka, yoghurt, kryddor och en pressad vitlöksklyfta.

Chevrébatong:
Skär batongen i skivor. Bred margarin på skivorna. Lägg en skiva chevré på. Dekorera med en svart oliv och några lökringar. Gratinera ca 8 minuter i 200°C ugn.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi