Hoppa till huvudinnehåll

Gädda med äggsås

Kokt gädda serveras tillsammans med potatis och gräddig vitsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala potatisen. Skär löken i mindre bitar. Lägg potatisen och löken i en gryta.

Täck med gäddan. Om du har en hel gädda rensar du den och snittar den utan att skära den i bitar. Salta. Häll på så mycket vatten att det knappt täcker gäddan. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddpeppar.

Koka ca en timme om du har en hel gädda, ca 30 minuter om du har filéer.

Såsen:
Smält smöret. Tillsätt vetemjöl. Späd med kokspad och grädde och låt såsen koka upp. Salta och peppra. Mosa de hårdkokta äggen med en gaffel och tillsätt i såsen.

Servera gärna med pepparrot.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi