Hoppa till huvudinnehåll

Grillad kyckling med tomatcouscous och svartpepparaioli

En enkel vardags- eller festrätt. Ett bra recept för den som inte vill springa för mycket, allt kan tillredas vid grillen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grillad kyckling:
Grilla kycklingen på svag värme, salta och peppra. Kycklingen är färdig när vit köttsaft rinner ur den. Glaza i slutskedet av grillningen, till exempel söt vitlöksglaze eller asiatisk glaze passar bra.

Couscousen går att koka på grillen samtidigt som kycklingen grillas.

Tomatcouscous:
Koka upp buljongen, tillsätt tomatpurén, sockerärter och den hackade gula löken, koka upp. Rör i couscous och smaka av med salt och peppar. Låt couscousen svälla.

Skär ett kryss på toppen av tomaterna. Koka upp vatten och lägg i tomaterna. Ta upp dem och kyl dem i kallt vatten. Skala dem sedan och skär dem i sex klyftor var. Avlägsna kärnhuset. Skär tomaterna i lämpliga bitar till tomatfiléer.

När couscousen svällt klart, tillsätt tomatfiléerna och den plockade basilikan.

Svartpepparaioli:
Blanda majonnäs och vitlök. Smaka sedan av aiolin med citronsaft, salt och svartpeppar.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi