Hoppa till huvudinnehåll

Potatissallad med fänkål och lax

En somrig sallad - perfekt för picknicken!

Ingredienser

Anvisningar: 

Börja med att grava laxen minst ett dygn före picknicken! Gnid in laxfilén med en mortlad blandning av saltet, sockret, fänkålsfröna och enbären. Lägg i en påse med skinnsidan upp i 1-1½ dygn.

Koka nypotatisen. Skiva fänkålen mycket tunt. Hacka ordentligt med dill och basilika samt lökstjälkarna. Blanda olivoljan, balsamvinäger, salt och peppar i en bunke. Fös ner örterna, fänkålen och den kokta potatisen, skuren i halvor, och täck över. Värmen från potatisen gör att fänkålen mjuknar.

Skiva laxen tunt, i stora skivor, och packa den i en egen skål inför picknicken. Laxen hålls fräschast om den tillsätts i salladen strax innan serveringen!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet