Hoppa till huvudinnehåll

Fisk i örtpaket med batatbåtar och ärthummus

En delikat rätt i paket, som doftar ljuvligt på fatet när det öppnas.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fisk i örtpaket:
Finhacka löken och fräs den i lite smör. Klipp ut fyra smörpappersark och placera fiskfilén mitt på pappret. Strö salt och peppar på fisken, fördela löken och lägg en stor hög av örtkryddorna på fisken och klicka en smörklick överst.

Vik ihop pappret så att det blir ett tätt paket. Grädda i 200°C i 20 minuter; använder du djuprysta fiskfiléer och de är till hälften tinade blir gräddningstiden 40 minuter. Servera paketet direkt på tallriken och njut av doften när du öppnar det.

Batatbåtar:
Tvätta bataten med en rotborste och skär ut klyftor eller "båtar" av potatisen. Lägg klyftorna i en stor plastpåse. Häll på olivolja, salt och peppar. Knyt om och skaka så att allt blandar sig. Häll det sedan ut båtarna på en plåt med papper på.

Grädda batatbåtarna i 200°C i 20-30 minuter. Om du använder färsk fisk kan potatis och fiskpaket vara i ugnen på samma gång.

Ärthummus:
Blanda alla ingredienser i en mixer till en slät massa. Salta. Servera med fisken och potatisen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi