Hoppa till huvudinnehåll

Fetaostsallad med chèvre- och tomattoast

En fräsch sallad med sommargrönsaker med varma smörgåsar bildar en komplett strandmåltid.

Ingredienser

Anvisningar: 
Fetaostsallad:

1. Blanda fetaosten, gurkan, rödlöken, sockerärterna och tomatfiléerna.
2. Häll på olivoljan och vinägern och blanda väl.
3. Tillsätt till sist salladerna och smaka av med salt och peppar.
4. Paketera fetaostasalladen i portionsaskar som är lätta att äta ur.

Chèvre- och tomattoast:

1. Tag tio skivor rostbröd och lägg en tunn skiva chèvreost på dem, två skivor tomat och plockad basilika.
2. Häll honung på bröden och ovanpå det den rivna hushållsosten. Salta och peppra efter smak. Lägg sedan en skiva rostbröd på var smörgås.
3. Smöra undre och övre sidorna av brödet och stek på svag värme på båda sidorna i varm gjutjärnspanna eller på grillen tills bröden är gyllenbruna.
4. Låt toastarna svalna och slå då in dem i smörpapper.

Om man vill ha ljumma bröd med sig kan man slå in dem i aluminiumfolie.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi