Hoppa till huvudinnehåll

Salta våfflor

Våfflor behöver inte enbart serveras med sylt och vispgrädde! Prova dessa våfflor med salta tillbehör.

Ingredienser

  • 50 gram (g) smör- Våffelsmet
  • 2 st ägg- Våffelsmet
  • 3 deciliter (dl) mjölk- Våffelsmet
  • 2 deciliter (dl) mjöl- Våffelsmet
  • 1 tesked (tsk) bakpulver- Våffelsmet
  • 0.25 tesked (tsk) salt- Våffelsmet
  • 0.75 deciliter (dl) grädde- Fyllning 1
  • 0.5 deciliter (dl) kaviar- Fyllning 1
  • 1 matsked (msk) crème fraîche- Fyllning 2
  • 1 deciliter (dl) majonnäs- Fyllning 2
  • dill- Fyllning 2
  • 0.5 tesked (tsk) citron- Fyllning 2
  • 100 gram (g) räkor- Fyllning 2
  • 0.5 st avokado- Fyllning 2
Anvisningar: 

Våfflor behöver inte enbart serveras med sylt och vispgrädde! Prova dessa våfflor med salta tillbehör.

Våfflor:
Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop äggen med 1 dl mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ner dem i äggblandningen, rör sen ner den återstående mjölken. Rör ner nästan allt smöret, spara lite att smörja våffeljärnet med. Stek våfflorna.

Fyllning 1:
Vispa grädden mjukt. Rör ner i kalleskaviaren.

Fyllning 2:
Rör ihop majonnäs, crème fraîche och citron med finhackad dill, räkor och avocado. Servera i skålar till nygräddade våfflor!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet