Hoppa till huvudinnehåll

Mangoldfisk i ugn - gösdolmar

Maria Turtschaninoffs dolmar av gösfiléer i höljen av mangoldblad, kokta i vitvin. Smakar bra tillsammans med kokt potatis.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp vatten i en stor kastrull. Doppa ner mangoldbladen 10-20 sekunder, låt rinna av.

Hacka eller smula fetaosten, hacka två av mangoldbladen. Blanda ihop ost och mangold med pinjenötterna.

Bred ut de andra mangoldbladen, skär bort den hårda stammen en bit upp.

Fördela fyllningen i mitten av bladen så varje blad får en fjärdedel av fyllningen.

Lägg en fiskfilé ovanpå, salta och peppra och vik in kanterna så du får en dolma.

När alla fyra rullarna är klara lägger du dem med skarvsidan neråt i en ugnsform och häller över vitvinet. In med alltihop i ugnen på 200°C i ca 20 minuter, inte mer.

Ta upp rullarna, vispa eventuellt ner lite smör, salt och peppar i vinet och använd det som sås. Servera med kokt potatis.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet