Hoppa till huvudinnehåll

Frunch à la Strömsö

Frunch eller brunch - kalla det vad du vill men det passar för morgontrötta eller som variation för den som är trött på det vanliga morgonmålet.

Ingredienser

  • 4 skiva bröd- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • 1 matsked (msk) olivolja- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • 4 skiva ost- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • 0.5 deciliter (dl) rödlök- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • 4 st ägg- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • ruccola- Olivrostat bröd med stekt ägg
  • 1 burk vita bönor- Bönor med färsk tomat
  • 2 deciliter (dl) tomatfilé- Bönor med färsk tomat
  • 2 matsked (msk) gräslök- Bönor med färsk tomat
  • 4 deciliter (dl) mjölk- Michaels plättsmet
  • 2 deciliter (dl) mjöl- Michaels plättsmet
  • 3 st ägg- Michaels plättsmet
  • smör- Michaels plättsmet
  • lönnsirap- v
Anvisningar: 

Frunch eller brunch - kalla det vad du vill men det passar för morgontrötta eller som variation för den som är trött på det vanliga morgonmålet. Här några lämpliga rätter att lägga på bordet:

Olivrostat bröd med stekt ägg:
Rosta brödet i en stekpanna med olivoljan. Ta upp brödet och lägg på osten så den smälter. Tillsätt den skurna rödlöken på osten. Stek ett ägg och lägg sist på brödet. Garnera det olivrostade brödet med stekt ägg med lite ruccola.

Bönor med färsk tomat:
Värm de vita bönorna i tomatsås. Tillsätt sedan tomatfiléerna och gräslök om du har. Servera de bruna bönorna med färsk tomat till stekt knackkorv och bacon.

Michaels plättsmet:
Vispa hälften av mjölken tillsammans med mjölet. Tillsätt resten av mjölken samt äggen. Vispa ihop allt tillsammans med salt och lite smält smör. Stek plättarna i smör tills de är gyllenbruna. Servera gärna plättarna med lönnsirap.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi