Hoppa till huvudinnehåll

Filorullar med bön- och getostfyllning samt råstekt broccoli med sherryvinägrett

Krispiga filorullar fyllda med ost, bönor och lök serveras med varma grönsaker och en fräsch vinägrett.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200°C. Blanda bönorna, getosten, timjanen samt löken och smaksätt med salt och peppar. Skär ett ca 15 cm långt och 10 cm brett ark av filodegen och pensla kanterna med äggula.

Placera ett likadant ark ovanpå och fördela lite av fyllningen i nederkanten. Pensla kanterna med äggula och rulla ihop filodegen som en vårrulle. Pensla rullen med äggula och strö salt över. Baka rullarna i ugnen i ca 15 min.

Skär ner broccolihuvudena i mindre bitar. Skala broccolistammarna och strimla dem fint. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skär rödlöken i båtar. Fräs broccolin i en panna. Salta och peppra. Vänd ner rödlöken och äpplena och låt alltsammans fräsa en stund.

Vinägrett:
Blanda alla ingredienserna till vinägretten och smaksätt med salt och svartpeppar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi