Hoppa till huvudinnehåll

Ost- och vitlöksspäckad länkkorv med baconpotatis

Till den ost- och vitlöksspäckade länkkorven med baconpotatis hör fint sällskap och kall öl.

Ingredienser

Anvisningar: 

Dela korven på längden. Skär osten i mindre bitar. Stick med kniven i korvbitarna och trä in osten. Skär vitlöken i tunna stavar. Stick in vitlöksbitarna i korven. Skär potatisen i skivor och blanda dem med den hackade gula löken och det knaperstekta baconet. Korven kan förslagsvis också fyllas med Chorizo, örter eller smaksatta ostar.

Ta en bit aluminiumfolie och lägg den delade korven på foliet med den skurna sidan nedåt. Klicka på potatisblandningen och slå ihop foliet till ett paket. Grilla paketet på grillen eller på bastuspisen medan du badar.

Till den ost- och vitlöksspäckade länkkorven med baconpotatis hör fint sällskap och kall öl.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi