Hoppa till huvudinnehåll

Canneloni med grönsaker och skaldjur

En mättande pastarätt med räkor och musslor.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 175°C. Koka upp vatten och lite olja i en kastrull. Koka lasagneplattorna i ca 1 minut (läs på förpackningen hur länge de kan koka) och lägg därefter ner dem i en skål med kallt vatten. Lägg sedan upp dem för att torka på en tallrik med en handduk på.

Skala morötterna och squashen och skölj purjolöken. Skär ner morötterna och squashen i små bitar. Skiva vitlöken och purjolöken tunt. Fräs alltihop i lite olja och salta och peppra. Grovhacka räkorna och musslorna. Tillsätt lättcrème fraiche och ca 1 dl vatten. Låt det koka till dess att morötterna är mjuka. Blanda i dillen, räkorna och musslorna. Smaksätt med salt och peppar.

Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en oljad ugnsfast form. Häll den fyllning som blir över ovanpå lasagnerullarna.

Strö över cocktailtomaterna, oliverna och osten. Ringla lite olivolja över och sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter. Servera Sallad med mormors dressing till.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi