Hoppa till huvudinnehåll

Bakad vit chokladcrème med hallonsorbet

En fantastiskt god och mättande efterrätt! Du kan också byta ut vitchokladen mot mjölkchoklad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bakad vit (eller mörk) chokladcrème:
Koka upp grädde och choklad. Tillsätt färskosten. Rör sedan i äggen. Fördela smeten tunt (ca 2 cm) på bottnen i sex ugnsfasta skålar. Baka i ugn på 90°C ca 30-45 minuter eller tills ytan har stelnat och smeten fortfarande är krämig inuti.

Om man har för hög temperatur eller bakar krämen för länge blir chokladen lätt grynig. Ta ut chokladcremen och låt svalna till rumstemperatur.

Hallonsorbet:
Mixa och sila hallonen till en slät puré. Ljumma hallonpurén, socker och sirap tills allt har löst sig. Tillsätt då vodkan. Kör sedan blandningen i matberedaren och frys.

Tag fram sorbeten innan servering och kör den då en gång till i matberedaren.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi