Hoppa till huvudinnehåll

Jordgubbsmoussetårta med choklad

En rätt för dessertfantaster. Ganska många arbetsskeden som resulterar i en njutbar smakupplevelse.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tårtbotten:
Värm ägg och socker under omvispning till 60 grader, vispa sedan blandningen kall. Sikta potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd sedan ned mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen, häll smeten i en springform och baka i 190 grader i ca 15 minuter beroende på formens storlek.

Italiensk maräng till moussen:
Vispa äggvita och 20 g socker på mellanhastighet till en maräng. Koka 275 g socker och vatten till 123 grader och häll ned i marängen. Vispa sedan smeten kall på mellanhastighet.

Jordgubbsmousse:
Blanda ingredienserna i ordningsföljd uppifrån nedåt. Vänd sist ned den vispade grädden. Häll moussesmeten på den bakade tårtbottnen, avlägsna inte springforments kant. Ställ tårtan i kylen för att stelna. Vid servering, ta ut formen och häll klyftade jordgubbar på toppen av tårtan. Ta bort kanten från springformen och lägg ett band av vit marsipan runt tårtan. Klar att servera genast!

Med denna tårta faller vilken svårflörtad läckerbit som helst!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi