Hoppa till huvudinnehåll

Falafel med chilirostad sötpotatis

Tillred egna falafel och servera med rostad sötpotatis och yoghurtsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Falafel:
Mixa kikärtorna med vitlöksklyftorna, tahinin, koriandern, bladpersiljan samt skalet och saften från citronen i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Låt smeten svälla i ca 1 timme. Tillsätt lite mjöl om den är för lös alternativt lite rapsolja om den är för smulig.

Forma valnötsstora bollar av smeten, platta sedan ut dem med handen och stek dem i lite olja i ca 3 minuter på varje sida.

Sötpotatis:
Sätt ugnen på 200°C. Skala och dela potatisarna i klyftor och lägg dem på en plåt. Strö över den malda chilin, paprikapulvret och salta och peppra.

Ringla oljan över potatisklyftorna och rosta dem i ugnen i ca 20 - 25 minuter.

Servera gärna med en laktosfri yoghurtsås och lite syltad squash.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi