Hoppa till huvudinnehåll

Svamprullader med palsternacksmos

Ett recept för en stadig höstmiddag. Läckra svamp-ostrullader serveras tillsammans med syltad squash och mos på rotfrukter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Stek ner svampen på låg värme i smör tills den slutat vätska ur sig. Hacka den (spara några vackra svampar för dekoration) och blanda ihop med osten. Skär steken i 4 st skivor. Salta köttskivorna, bred ost- och svampblandningen på, rulla ihop och fäst med en pinne (t.ex. tandpetare). Stek i smör, först på hög värme och sen på lägre under lock.

Koka rotfrukterna, skalade och tärnade, i grönsaksbuljongen tills de är riktigt mjuka. Häll av kokspadet (spara spadet). Mosa med en potatisstöt. Häll på uppvärmd mjölk och ev. lite av kokspadet (moset får ju inte bli för löst), rör slätt, smaksätt med salt och peppar.

Servera direkt på tallriken, garnera med stekta trattkantareller. Syltad squash är gott till!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet