Hoppa till huvudinnehåll

Kryddigt ris med scampi och gräddfil

En exotisk risgryta med spenat och scampi - smaksatt med bland annat saffran, muskot och koriander.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär paprikorna i tärningar. Fräs löken, paprikorna, riset, saffranen, curryn och muskoten i lite smör och olja. Blanda ner spenaten och häll på buljongen och hälften av vattnet. Låt vätskan koka in under lock.

Tillsätt därefter resten av vattnet och låt även det koka in. Smaksätt med lite honung och lite chilipulver om så önskas.

Fräs scampin snabbt tillsammans med chilin och schalottenlöken i en het stekpanna. Smaksätt med salta och peppar och tillsätt koriandern. Blanda ner scampin i riset och servera med naturell gräddfil.

OBS! Man får kanske överväga hur ofta man konsumerar jätteräkor, tigerräkor eller scampin (olika namn för samma produkt) p.g.a. att odlingen och fisket av dem ställer till med en hel del miljöolägenheter. Vill man välja ett miljövänligare alternativ här kan man prova med t.e.x. stora ishavsräkor eller kräftor.
- YLE Nya medier, 5.4.2007 -

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi