Hoppa till huvudinnehåll

Tandoorilammkotletter med curry- och ingefärsmorötter

Lammkotletter marinerade i en smakrik indisk youghurt-kryddblandning.

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) lammkotlett
  • 5 deciliter (dl) yoghurt
  • 3 matsked (msk) honung
  • 1 tesked (tsk) chili
  • 2 tesked (tsk) gurkmeja
  • 0.5 matsked (msk) garam masala
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 5 st morot- Curry- och ingefärsmorötter
  • 2 deciliter (dl) vatten- Curry- och ingefärsmorötter
  • 1 matsked (msk) olivolja- Curry- och ingefärsmorötter
  • 1 matsked (msk) smör- Curry- och ingefärsmorötter
  • 2 matsked (msk) ingefära- Curry- och ingefärsmorötter
  • 1 matsked (msk) curry- Curry- och ingefärsmorötter
  • 2 st schalottenlök- Curry- och ingefärsmorötter
  • 1 deciliter (dl) mynta- Curry- och ingefärsmorötter
Anvisningar: 

Blanda yoghurt, honung, chilipulver, gurkmeja, garam masal och vitlök samt skalet från citronen. Lägg lammkotletterna i marinaden och låt dem marineras i minst fem timmar (gärna över natten).

Lyft upp lammkotletterna och torka av dem med hushållspapper. Pensla dem sedan med lite olja och grilla dem i en het panna. Smaksätt med salt och peppar. Servera lammkotletterna med curry- och ingefärsmorötterna samt bröd eller ris.

Curry- och ingefärsmorötter:
Skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar. Koka upp vattnet med olivoljan, smöret, ingefäran samt curryn och smaksätt med salt och peppar.

Lägg i morötterna och låt dem koka under lock i två minuter. Häll av lite av spadet och blanda i myntan och schalottenlöken.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi