Hoppa till huvudinnehåll

Vaniljglass med rostade hasselnötter och kolasås

En himmelsk komposition av glass, nötter och hemgjord kolasås!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200°C. Rosta hasselnötterna i ugnen till dess att de får en gyllenbrun färg. Gnugga dem mellan handflatorna så att skalen lossnar. Vira sedan in dem i en handduk och krossa dem med ett hårt föremål.

Vispa glassen mjuk och blanda ner merparten av nötterna. Lägg upp glassen i en iskall form som stått en stund i frysen. Garnera med resten av nötterna och ställ in formen i frysen så att glassen sätter sig något. Servera med kolasåsen.

Kolasås:
Koka grädden, sockret, sirapen och hälften av smöret i en kastrull. Låt blandningen koka till dess att den fått en tjock konsistens och en mörkbrun färg vilket tar ca 10-15 minuter. Rör ner det resterande smöret och låt kolasåsen svalna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi