Hoppa till huvudinnehåll

Grisfiléspett med potatis och jordnötssås

Kryddiga spett med kött och korv tillsammans med en exotisk jordnötssås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Buljong:
Koka upp alla ingredienser till buljongen och häll över den i en vid form så att den svalnar fort.

Spett:
Skär fläskfilén, sidfläsket och korven i jämnstora bitar och trä dem på spetten. Lägg ner spetten i formen med buljong och vänd dem däri. Trä plast över formen och låt spetten marineras i ca 30 minuter. Lyft därefter upp spetten och häll över buljongen i en vid kastrull och låt den koka upp. Lägg ner spetten i den kokande buljongen, sätt på locket och låt spetten koka i ca 5- 7 minuter.

Potatis:
Bryn mandelpotatisen i en kastrull och blanda ner rödlöken. Smaksätt med salt och peppar och servera blandningen till spetten.

Jordnötssås:
Skölj eventuellt bort saltet från jordnötterna och fräs dem med löken och cayennepepparn i en kastrull. Häll på vattnet, kycklingbuljongen och kokosmjölken och låt det koka upp. Mixa såsen i en matberedare eller med en stavmixer och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Låt såsen koka ner en aning och smaksätt med limesaft, salt och peppar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi