Hoppa till huvudinnehåll

Ananasfromage

En storslagen efterrätt á la 80-tal.

Ingredienser

Anvisningar: 

Harriet och Matias gjorde en tidsresa till det glada 80-talet i Strömsököket. Det blev en hel 80-talsmeny: räktoast med avokado, grisgryta med grönsaker - naturligtvis tillredd i mikrovågsugn - och en storslagen ananasfromage till efterrätt.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skilj gulor från vitor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Rör i ananasbitar och 1/2 dl ananassaft. Smält ner gelatinbladen i resten av ananassaften. Blanda sedan ner de smälta gelatinbladen i smeten. Vispa grädden och vitorna för sig. Blanda samman allt och lägg i en kransform. Låt stelna i kylskåp 3-4 timmar, 1 timme i frysen.

Stjälp upp fromagen på fat och dekorera gärna med färsk ananas.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi