Hoppa till huvudinnehåll

Mikrogryta med grönsaker

Gryta med griskött och äpplen - tillagas i mikrovågsugn.

Ingredienser

Anvisningar: 

Harriet och Matias gjorde en tidsresa till det glada 80-talet i Strömsököket. Det blev en hel 80-talsmeny: räktoast med avokado, grisgryta med grönsaker - naturligtvis tillredd i mikrovågsugn - och en storslagen ananasfromage till efterrätt.

Skär köttet i strimlor. Ansa purjolök och paprika och strimla även dem. Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda ihop kött, grönsaker och äpple i ett lämpligt mikrokärl. Strö över buljongpulver, curry och häll på soja och vatten. Kör på full effekt i mikron under lock ca 10 minuter. Rör om och fortsätt på medeleffekt i ungefär 10 minuter till. Låt grytan stå i rumsvärme under lock ca 10 minuter.

Serveras med ris eller kokt potatis.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi