Hoppa till huvudinnehåll

Räktoast med avokado

En läcker toast med räckor, avokado, auraost och valnötter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Harriet och Matias gjorde en tidsresa till det glada 80-talet i Strömsököket. Det blev en hel 80-talsmeny: räktoast med avokado, grisgryta med grönsaker - naturligtvis tillredd i mikrovågsugn - och en storslagen ananasfromage till efterrätt.

Skala räkorna. Halvera och gröp ur avokadorna. Kör köttet, lite citronsaft, créme fraichen, auraosten och nötterna i en mixer. Grovhacka räkorna och rör ner dem i avokadoblandningen. Smaka av med peppar och tabasco.

Skär bort brödkanterna på brödskivorna, rosta skivorna och bred lite smör på. Lägg ett salladsblad under och klicka på av massan. Dekorera med dill, citron och räkor.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi