Glace au four är en festlig och lättlagad efterrätt. Den går att förbereda och ha i frysen i väntan på tillagning.
Ingredienser
- 1 st sockerkaksbotten
- 1.5 deciliter (dl) likör- valfri
- 1 liter (l) vaniljglass- eller nougatglass
- 5 st äggvita
- 3.25 deciliter (dl) florsocker
- mandelspån
- 0.5 deciliter (dl) konjak- eller brandy
Anvisningar:
Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum, blanda i mandelspånen. Placera kakbotten på ett ugnsfast fat och dränk in den med likören. Rada glassen på kakbotten som ett berg. Bred marängen över glassen.
Ställ desserten i ugn på 300°C tills marängen fått fin färg (ca 10 minuter). Tag då ut formen och häll brinnande likör eller brandy över glassen (alkoholhalt minst 40 %).
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi
Mer från programmet
- Sticka en Strömsötröja – Lee har designat ett nytt mönster med inspiration från Strömsöverandans snickarglädje
- Gör en tålig, välkomnande och väldoftande granrismatta till trappan
- Lee och Camilla återanvänder kakformar och gör fågelburar med luffarslöjd – här får du tips på dekorationer som lätt kan varieras enligt årstid