Hoppa till huvudinnehåll

Kålpudding

En saftig kålpudding med ris och köttfärs. Serveras givetvis tillsammans med lingonsylt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200°C. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, tills dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.

Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.

Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

Servera med lingon som tillbehör.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi