Hoppa till huvudinnehåll

Sotad lax på chevrétoast med syrade tomater samt dillhollandaise

En relativt arbetsdryg smörgås, men här får du definitivt lön för mödan. Passar bra också som middagsmat tillsammans med t.ex. en grönsallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hetta upp en gjutjärnspanna ordentligt. Sota laxskivorna snabbt i torr och varm panna på båda sidor. Blanda ihop vinäger, matolja, honung och rödlök. Smaka av vinägretten med salt och peppar. Marinera tomatfiléerna i vinägretten. Kantskär rostbrödet.

Lägg getosten på rostbrödet och rippla på honungen. Gratinera toasten i ugnen på 180°C tills osten fått en fin färg (ca 10 minuter). Lägg den sotade laxen på chevrétoasten och toppa med de syrade tomaterna.

Dillhollandaise:
Vispa äggulor, pressad vitlök och citronsaft pösigt under uppvärmning. Montera sedan i smöret och smaka av med salt och peppar. Blanda sist i dillen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi