Hoppa till huvudinnehåll

Sallad med couscous och bakade grönsaker

En matig sallad med sesamfrön och flera olika salladssorter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 220°C. Fräs löken och vitlöken och häll sedan på vatten till couscousen (gärna en något mindre mängd vatten än vad som står på förpackningen). Låt vattnet koka upp, sila av löken och häll det över couscousen i en skål. Plasta skålen och rör om då och då. Smaksätt sedan couscousen med salt, peppar, olivolja och lite citronsaft.

Skär squashen i skivor, dela löken, skala morötterna och skär tomaterna i klyftor. Lägg allt på en plåt, häll över lite olivolja och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 20-30 minuter och blanda därefter i oliverna.

Bryt ner salladen i en skål och blanda ner dillen, persiljan samt rödlöken och smaksätt med salt och peppar.

Lägg couscousen i botten på en stor skål. Låt grönsakerna svalna och lägg dem ovanpå couscousen. Avsluta med salladen överst. Strö över lite sesamfrön och droppa förslagsvis lite harissasås över salladen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi