Hoppa till huvudinnehåll

Sparristerrin med getost

Bjud på en fantastiskt läcker sparristerrin med getost och parmaskinka tillsammans med en lätt sallad smaksatt med citronvinägrett.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sparristerrin:
Koka upp vatten smaksatt med salt, peppar, socker och lite olivolja. Låt sparrisen koka en kort stund och skölj den sedan med kallt vatten. Lägg sparrisstjälkarna på en handduk och låt vattnet rinna av. Skär bort knopparna på sparrisen och spara dem i en skål. Skär bort kanterna på getosten. Smula ner den i en kastrull och smält den tillsammans med grädden.

Plasta en brödform invändigt och fodra den med skinkskivorna. Lägg ett lager ostkräm i botten och fördela ett lager sparrisstjälkar på längden i ostkrämen. Varva sedan ostkräm och sparrisstjälkar till dess att hela brödformen är fylld. Täck terrinen med ett par skinkskivor och vik sedan över plasten och skinkändarna och ställ sedan in terrinen i kylen i ca 1 dygn. Om den fortfarande är mjuk, ställ in den i frysen i en liten stund.

Sallad:
Blanda ihop alla ingredienser till vinägrettsåsen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ingredienserna till salladen.

Skär upp sparristerrinen i centimetertjocka skivor och ta av plasten. Servera terrinen med lite sallad och citronvinägrett.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi