Hoppa till huvudinnehåll

Vitvinskokt rostbiff med sherrysås

Bjud på en saftig rostbiff med smak av vitt vin, sherry och soja!

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra rostbiffen och bryn den ordentligt runt om. Fräs löken med enbären, rosmarinen och timjanen. Häll på vattnet, vinet och buljongen.

Lägg rostbiffen i den varma lagen och låt den sjuda till dess att innertemperaturen är 55°C. Lyft ur rostbiffen och låt köttet och lagen svalna. Lägg sedan tillbaks rostbiffen i lagen och ställ in alltihop i kylen i ca 1 dygn.

Lyft ur rostbiffen ur lagen och låt den koka ner till dess att ca 1 liter återstår och sila därefter av löken. Smaksätt lagen med sherryn och sojan och red av med maizenan utrört i vatten. Smaksätt med salt och peppar. Servera rostbiffen till couscoussalladen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi