Hoppa till huvudinnehåll

Thai Pad

En originell rätt som är extra rolig att tillreda tillsammans med sina gäster!

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka vitlök och chili fint och stek på låg värme i matoljan. När de mjuknat, rör ner moroten och stek ca 1 minut. Under tiden kokar du upp vatten i en storkastrull och häller böngroddarna i en sil, och doppar ner silen i det kokande vattnet i 30 sek. Lyft sen upp groddarna och låt dem rinna av. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet i samma kastrull. Spola sen av dem med kallt vatten.

Dessutom måste du vispa ihop alla ingredienserna till såsen i en skål! När moroten stekt skuffar du den mot kanterna på stekpannan och häller ner de söndervispade, lätt saltade äggen i mitten. Rör om lite i ägget när det steks. När det börjat stelna bandar du ihop det med morötterna.

Häll över såsen, rör ner nudlar och groddar och blanda om väl, och rör till sist ner de grovhackade salta jordnötterna. Klart att servera!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet