Hoppa till huvudinnehåll

Norrlandsströmming

Maria Turtschaninoff sitter vid en grön dörr.
Maria Turtschaninoff sitter vid en grön dörr. Bild: Niklas Sandström Maria Turtschaninoff

Ett måste på julbordet! Ät gärna med en härligt mjölig potatissort.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp lag 1. Rulla ihop strömmingsfiléerna med köttsidan utåt och lägg i en låg vid kastrull, tätt sida vid sida. Slå lagen över och sjud 3-5 minuter, beroende på fiskfiléernas tjocklek. Lyft av plattan, sätt på lock, låt svalna ca 15 minuter. Häll av lagen.

Flytta försiktigt över filéerna till en vacker form (sida vid sida) och slå på lag 2 som du rört ihop först.

Täck över och förvara kallt, den skall få stå minst ett dygn. Ätes med en härligt mjölig potatissort…

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet