Hoppa till huvudinnehåll

Tapas: Bacon- och potatisrulle med löjrom

Bacon- och potatisrulle med löjrom
Bacon- och potatisrulle med löjrom Bacon- och potatisrulle med löjrom Bild: Svenska Yle/Strömsö potatisrulle

Smakkombinationen med löjrom, potatis och bacon låter konstig men det passar faktiskt riktigt bra. Servera tillsammans med andra smårätter!

Ingredienser

Anvisningar: 

Mosa potatisen. Fräs löken i smöret utan att den får färg och blanda sedan löken i den mosade potatisen tillsammans med den knaperstekta baconen. Smaka upp blandningen med salt och peppar.

Lägg sedan blandningen i smällkarameller formade av folie och kyl dem. När blandningen har stelnat, skär den i ca två centimeter breda puckar och spritsa på löjrom.

Garnera gärna med finskuren rödlök, smetana, plockad dill och peppar.

Vintips!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi