Hoppa till huvudinnehåll

Tapas. Kycklingballotine med ostdressing, rucola och krutonger

Kycklingballotinen går att variera med olika fyllningar, och passar också som huvudrätt om man lagar större mängder. Servera tillsammans med andra smårätter!

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dem omlott i aluminiumfolie. Baka filéerna i ugn på 120°C tills de har en innertemperatur på 65°C. Tag då ut filéerna och låt dem svalna i kylskåp.

Gör ostdressingen under tiden. Blanda ägg, senap, vinäger, vatten, pressad vitlök och prästost i mixerglas och mixa i oljan. Smaka eventuellt av med salt, peppar och socker.

När kycklingfiléerna är kalla, skär dem i små puckar och lägg ostdressing på och garnera med rucola och krutonger av rostbröd. Peppra till sist lite på toppen.

Vintips!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi