Hoppa till huvudinnehåll

Marias indiska kycklinggryta

En mustig kycklinggryta med lite hetta. Kanske inte en helt ortodox indisk curry, men lättlagad och god!

Ingredienser

Anvisningar: 

Finhacka vitlök och chili. Stek på medelvärme i ganska rikligt med matolja. Hacka löken. Krossa koriander och senapsfrö i mortel, tillsätt i stekpannan tillsammans med garam masala, gurkmeja och ingefära. Stek en liten stund. Tillsätt löken, stek tills den blir lite mjuk. Häll på tomater, skölj ur förpackningen med vatten och häll vattnet i pannan tillsammans med fond och curryblad. Låt sjuda under lock minst 15 minuter.
Skär under tiden broilern i stora bitar, ca 5 per filé, och bryn dem runt om i en annan stekpanna (gärna i omgångar). Lägg dem i såsen och koka ca 10 minuter, smaka av med salt och eventuellt lite socker om såsen känns för "skarp".
Servera med jasmin- eller basmatiris!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet