Hoppa till huvudinnehåll

Grillad kyckling med örtyoghurt och couscous

Nigella serverar sin kyckling med smakrik yoghurtsås, couscous och kikärter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Låt kycklingfiléerna marinera i citronsaft, olivolja, lite salt och peppar i 5–10 minuter, gärna i en grillpåse. Om du vill bli av med dagens stress innan matgästerna kommer kan du med fördel ge grillpåsen med de marinerande kycklingfiléerna lite omild behandling!

Dags att tillreda yoghurtsåsen. Häll upp yoghurten i en bunke och klipp ner vårlöken i den. Hacka korianderbladen, myntan och den skalade vitlöken. För att undvika senare obehag kan du dra på dig ett par gummihandskar innan du finhackar chilin. Rör ner vårlöken, koriandern, myntan, vitlöken och chilin i yoghurten. Smaka av för att se om blandningen är bra.

Hetta upp en stor grillpanna till medelvärme, och lägg i kycklingfiléerna. Låt dem steka ungefär 5 minuter per sida.

Medan kycklingfiléerna steks är det dags för couscousen. Häll vattnet av kikärterna och lägg upp i en stor skål tillsammans med couscousgrynen. Låt buljongen lösa sig i det kokheta vattnet, och häll vätskan över couscousen och kikärterna. Den bör täcka couscousen med 2–3 centimeter. Täck med ett lock och låt stå i ca 5 minuter så att couscousen får svälla. Rör sedan i smöret. Strö över paprikapulver och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi