Hoppa till huvudinnehåll

Pavlova

Maräng, vispgrädde och passionsfrukt gör Nigellas Pavlova till en lyxigt generös efterrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180°C.

Vispa äggvitorna till ett fast (men inte hårt) skum. Rör ner sockret. Sätt sedan i vitvinsvinägern, maizenamjölet, och vaniljextraktet, och vänd bara om allt försiktigt så inte luften går ur smeten. Rita upp en cirkel, ca 20 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper på en plåt, och ös upp smeten inuti cirkeln. Pavlovan behöver inte bli perfekt rund, det viktiga är att den blir tjock och kladdig i mitten, inte platt och hård. Ställ in den i ugnen, och vrid sedan ner temperaturen till 150°C. Det gör att pavlovan först får en chock av hettan och blir hård på ytan, medan innanmätet gräddas mer långsamt och blir kladdigt. Grädda i en timme och en kvart, 75 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt pavlovan stå kvar och svalna där. Den gör att den förblir seg.

Vispa grädden. Vänd sedan pavlovan upp och ned på ett kakfat, så att den knapriga ytan hamnar underst. Ös upp grädden ovanpå. Den kommer delvis att sjunka in i den sega marängen. Skär upp passionsfrukterna, gröp ur dem fruktköttet och sätt ovanpå grädden, så att det ser lyxigt överflödigt ut.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi