Hoppa till huvudinnehåll

Bitter apelsinglass

Fresta med hemlagad gräddglass med smak av pomerans.

Ingredienser

Anvisningar: 

Om du använder sevillaapelsiner, riv då skalet på två av dem. Pressa saften ur alla tre, och häll i en skål tillsammans med det rivna skalet och florsockret. Om du i stället använder en vanlig apelsin och två limer, riv skalet på apelsinen och en av limerna, pressa saften ur alla tre, och tillsätt florsockret som ovan. Rör så att sockret smälter och tillsätt vispgrädden.

Vispa alltsammans tills det blir formbart, och vänd ner i en grund plastlåda med lock som rymmer cirka 2 liter. Ställ in i frysen tills glassen har stelnat ordentligt (minst 3–5 timmar). Ta fram 15–20 minuter innan den ska serveras.

Servera i skålar, i strutar eller med rån – hur du själv vill.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi