Hoppa till huvudinnehåll

Dubbelpotatis med halloumi

Servera grönsaker och potatisklyftor under ett täcke av smält halloumiost.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200°C.

Skär sötpotatisen i fyra centimeter stora bitar, och potatisen i lite mindre bitar (2,5 cm) eftersom den annars behöver längre stektid. Skala inte potatisarna.

Halvera rödlöken, skär halvorna i klyftor och ta bort eventuellt hårt skal.

Kärna ur paprikorna och skär i 2,5 cm stora bitar. Sära på vitlöksklyftorna. Lägg alla grönsaker i en ugnsform (25 x 15 centimeter) och ringla över olivoljan. Vänd om med händerna, så att grönsakerna täcks av oljan.

Strö över svartpeppar, men salta inte för halloumiosten är salt. Saltet skulle ändå bara göra grönsakerna slaka. Ställ in i ugnen i 45 minuter tills grönsakerna är genomstekta och gyllenbruna.

Vrid nu upp ugnsvärmen maximalt eller tänd grillen för finalen. Lägg ut ostskivorna över grönsakerna och ställ tillbaka in i ugnen i 5–10 minuter tills osten har smält och fått en lätt brun färg.

Servera direkt ur ugnsformen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi