Hoppa till huvudinnehåll

Citronforell i ugn

En läcker och lättlagad fiskrätt som är otroligt dekorativ på bordet!

Ingredienser

Anvisningar: 

Snitta forellen tvärs över på båda sidor.
Salta den invändigt och tyng in salt i skårorna.

Skiva citronen. Lägg forellen på dubbelvikt folie som du hällt lite olivolja på. Se till att det finns en ordentlig remsa folie som du sen kan vika över fisken. Stick några citronskivor under fisken och några i. Krossa citrongräset och lägg det i fiskbuken. Riv sönder örterna grovt och lägg dem i fisken, tyng in några blad i skårorna också. Lägg de sista citronskivorna ovanpå fisken. Häll olivolja över, vik ihop paketet tätt.
Så här långt kan fisken förberedas, utmärkt om man får gäster!

Tillred fisken i ugn, 225°C i ca 20 minuter. Placera hela fatet på bordet och öppna paketet där när det väl är dags att äta - otroligt dekorativt!
Servera ångkokta sockerärter, pressad potatis med örtsmör och créme fraîchesås till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet