Hoppa till huvudinnehåll

Cheesecake med choklad och lime

Nigella Lawson kastar alla hämningar och ger sig in för skräpmat - cheesecake med choklad och lime står på menyn.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180°C.

Kör chokladkexen till smulor i matberedare. Tillsätt smöret och kör lite till. Klä en springform med metallfolie (gärna dubbla lager!), eftersom kakan senare ska gräddas i vattenbad. Tryck sen ut chokladkexs-smörblandningen i formens botten och ställ in i kylskåpet så att den får svalna och stelna lite.

Sätt färskosten, sockret, äggen, och äggulorna i matberedare och kör tills allt blandats samman. Häll sen i limesaften och kör lite till.

Koka upp en kastrull med vatten. Ta springformen ur kylen och häll den lösa fyllningen över kakbotten. Placera springformen i en ugnsform, och häll det kokheta vattnet i ugnsformen så att det når ungefär halvvägs upp på springformens yttre sidor. Lyft försiktigt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Lyft sen upp springformen ur vattenbadet och låt svalna. Ställ in kakan i kylen tills den ska serveras. Först då är det dags att lossa på springformen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi